Current Affairs Quiz Date 10 June 2022 New

Welcome to the Current Affairs Section of Wapinfo. If you are preparing for Government Job, Privet Job Exams, then it is very important for you to read the Daily Current Affairs. By reading daily current affairs, your knowledge will be strong, as well as you will be able to crack the exam as well. You can get Daily Current Affairs Quiz from the paragraph given below.

Current Affairs Quiz Date 10 June 2022 New

Current Affairs Quiz Date 10 June 2022 New

Current Affairs Quiz Date 10 June 2022 New

Q1. Which state launched Nalaya Thiran skilling programme
for college students?
Ans:- Tamil Nadu
Q2. which medal has Avani Lekhara won in Para Shooting World Cup?
Ans:- Gold
Q3. India’s first national Air Sports Policy 2022 has been
launched in which how many air sports have been included?
Ans:- 11

Q4. Maruti Suzuki installed Asia’s largest 20 MWp solar
plant at which city?
Ans:- Manesar  
Q5. PM Modi has released new coins of how many ruppees of Azadi
Ka Amrit Mahotsav series?
Ans:- 1,2,5,10,20 Ruppes
Q6. Indian Army Contingent participates in the “Khaan Quest 2022”
exercise held at?
Ans:- Mongolia

Q7. Where in the world was the first fishing cat cencus conducted?
Ans:- Chilka Lake
Q8. Who has become the first women MD and CEO of Union Bank of India?
Ans:- A Manimekhalai
Q9. which country ranked worst in the world in terms of environmental performance
in 2022?
Ans:- India

Q10. Where has the National Tribal Recearch Institute inaugurated?
Ans:- Delhi
Q11. By how many basis points the repo rate has been increased by RBI?
Ans:- 50
Q12. which country ranked worst in the world in terms of environmental performance
in 2022?
Ans:- India

Q13. Which state government has decided to launch the Android app ‘Shelly’?
Ans:- Kerala
Q14. Who has received the Best Actor Award at IIFA Awards 2022?
Ans:- Vicky Kaushal
Q15. Which state launched ‘14400 app’ to report corrupt officials?
Ans:- Andhra Pradesh

“Anyone who keeps learning stays young.” – Henry Ford

Thanks For Reading…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *