Current Affairs Quiz 21 June 2022 Latest

Current Affairs Quiz 21 June 2022 Latest

Current Affairs Quiz 21 June 2022 Latest

Current Affairs Quiz 21 June 2022 Latest

Q1.Which airport has launched a Vertical Axis Wind Turbine and Solar PV Hybrid System?
Ans:- Mumbai Airport
Q2. Which has been adjudged the best regional
airport in India and South Asia?
Ans:- Kempegowda International Airport
Q3. Indian Constitution: The untold story book of whose
book has been recently released by the Prime Minister?
Ans:- Ram Bahadur Rai


Q4. By what percent did India’s total exports (goods and services combined) increase
in May 2022?
Ans:- 24%
Q5. When is World Refugee Day 2022 observed?
Ans:- June 20
Q6. What is the theme of 2022 Desertification and Drought Day?
Ans:- Rising up from drought together


Q7. HSBC India announced USD how many million in lending support for high-growth, technology-led start-ups in India?
Ans:- 250
Q8. Who will host the FIFA World Cup in 2026?
Ans:- America, Mexico and Canada.
Q9. Where was the National Yoga Olympiad 2022 inaugurated?
Ans:- Delhi


Q10. Women soldiers of the Indian Army participated in the four-day Women’s
Peace and Security Seminar in which country?
Ans:- Mongolia
Q11. Olympic Champion Neeraj Chopra wins which Medal
at Kuortane Games in Finland?
Ans:- Gold
Q12. Which bank approved Shriram Group’s merger of financial services businesses?
Ans:- RBI


Q13. Which state government has launched the Enum Ezhutham scheme?
Ans:- Tamil Nadu
Q14. Which State/UT will host National summit on Cyber
Security and National Security?
Ans:- New Delhi
Q15. Hamad International Airport is named the World’ Best Airport
2022, is of which country?
Ans:- Qatar


Q16. Who among the following inaugurates National Yoga Olympiad 2022?
Ans:- Dharmendra Pradhan
Q17. Which among the following is the most valuable brand from India
in 100 Global Brands list?
Ans:- TCS

“If we have the attitude that it’s going to be a great day it usually is.” —Catherine Pulsifier

Excellent. Thanks For Reading…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *