Current Affairs Quiz 20 June 2022 Latest

Welcome to the Current Affairs Section of Wapinfo. If you are preparing for Government Job, Privet Job Exams, then it is very important for you to read the Daily Current Affairs. By reading daily current affairs, your knowledge will be strong, as well as you will be able to crack the exam as well. You can get Daily Current Affairs Quiz from the paragraph given below.

Current Affairs Quiz 20 June 2022 Latest

Current Affairs Quiz 20 June 2022 Latest
Current Affairs Quiz 20 June 2022 Latest

Current Affairs Quiz 20 June 2022 Latest

Q1. Which four countries have formed the I2U2 grouping?
Ans:- Israel, India, UAE, US
Q2. Which medal has Neeraj Chopra won in Kuartane Games?
Ans:- Gold
Q3. Who has become the first in India to start Balika Panchayat?
Ans:- Gujarat


Q4. Which Indian city is sinking at an average rate of 2mm every year?
Ans:- Mumbai
Q5. Which country’s former President is suffering from amyloidosis?
Ans:- Pakistan
Q6. Which Country has blocked India’s proposal to designate
terrorist Abdul Rehman Makki as a global terrorist?
Ans:- China


Q7. Which Country will participate in the NATO summit for the first time?
Ans:- Japan
Q8. What is The Rank Of India Globally In Terms Of Total
Renewable Energy Capacity Addition?
Ans:- Third
Q9.Recently the schedule of FIFA U-17 Women’s World Cup has been announced in
which country it will be held?
Ans:- India


Q10.Who is the only Indian to be Include in the ICC Elite Panel of
Umpires?
Ans:- Nitin Menon
Q11. Who chaired India’s ‘First National Conference of Chief Secretaries’ in 2022?
Ans:- Narendra Modi
Q12. Who has launched “StartUps for Railways”, an important initiative in the field of innovation?
Ans:- Ashwini Vaishnaw


Q13. Which state is the 1st Indian State to Approve a Policy for Drones?
Ans:- Himachal Pradesh
Q14. Where is the first SAI Squash Court opened?
Ans:- New Delhi
Q15. World’s largest living plant has been identified in
which country?
Ans:- Australia


Q16. Which country becomes the Largest Importer of Indian
Broken Rice?
Ans:- China
Q17. RBI rises limit of e-mandates for transactions from
Rs 5,000 to?
Ans:- Rs 15,000

 “The journey of a thousand miles begins with one step.” – Lao Tzu

Excellent. Thanks For Reading…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *